Back to Top

trofae7_575x450

HVORDAN KAN VI GIVE DYRET MODSTANDSKRAFT?

Trofæ – et stilleben er et udviklingsprojekt. I løbet af 4 uger i efteråret 2018 undersøger vi trofæet som objekt, sejrstegn, potenssymbol og ‘nature morte’ i et scenisk stilleben-format.

En stendød, udstoppet ræv med en bakke mellem forpoterne og afvæbnet rovdyrmund er hovedpersonen. Ræven ledsages af en kvindekrop i rosafarvet slåbrok og med stilletter, der gror ind i de bare hæle. Ræven er en grotesk dukke, der er antropomorficeret i en sådan grad, at det farlige ved dyret er udslettet. Men den kalder på et oprør! Hvad nu hvis…? Og hvem er kvinden med stilletterne?

Vi fordyber os i stillebenets motivverden. Vi berører de forskellige former for trofæer; krigstrofæet, jagttrofæet, trofæhustruen og præmiedyret. Hvilken slags agens har de? Vi eksperimenterer med opstillinger, interiører, trofæet som møbel og ‘stille liv’, livet – eller døden – i materialerne og objekterne, langsomheden og naturens uundgåelighed. Hvilken slags dramatisk liv ligger der i dette sceniske univers? Hvad er menneskets rolle i det?

Medvirkende:

Annika Nilsson, scenograf

Heidi Holm Katzenelson, instruktør og skuespiller

Anette Asp Christensen, dukkespiller/-mager, danser og koreograf 

Udviklingsprojektet er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst og vil danne konceptuelt afsæt for et videre arbejde hen imod en egentlig forestillingsproduktion i sæson 19/20.

Foto: Paco Fernández