TROFÆ2

Trofæ – et stilleben var et udviklingsprojekt. I løbet af 4 uger i efteråret 2018 undersøgte vi døden og livet i dyret, trofæet som objekt og ‘nature morte’ i et scenisk stilleben-format.

Se video fra produktionen nederst på denne side.

TROFÆ - ET STILBEN

Projektet tog afsæt i Anette Asp Christensen personlige fascination af udstoppede dyr, samt kvindekropslige erfaring med at være en del af et samfund, hvor trofæet til stadighed og altså også helt aktuelt er en menneskelig demonstration af magt, potens og overlegenhed – i forhold til ‘det andet’ og det fremmede, til naturen og til fjenden, alt det der truer os som mennesker. 

En stendød, udstoppet ræv med en bakke mellem forpoterne og afvæbnet rovdyrmund var hovedpersonen i undersøgelsen. En grotesk dukke, antropomorficeret i en sådan grad, at det farlige ved dyret er udslettet. Den kaldte på et oprør! Ræven blev ledsaget af en kvindekrop i rosafarvet slåbrok og med stilletter, der gror ind i de bare hæle.

Med udgangspunkt i denne dramatiske modstilling fordybede vi os i stillebenets motivverden og eksperimenterede med opstillinger, interiører, trofæet som møbel og ‘stille liv’, langsomheden og naturens uundgåelighed.

Udviklingsprojektet afsluttedes med en offentlig visning torsdag d. 11. oktober 2019

MEDVIRKENDE


Annika Nilsson, scenograf

Heidi Holm Katzenelson, instruktør og skuespiller

Anette Asp Christensen, dukkespiller/-mager, danser og koreograf 

Støttet af: Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst og vil danne konceptuelt afsæt for et videre arbejde hen imod en egentlig forestillingsproduktion i sæson 19/20.

Fotograf: Annika Nilsson

SE KORT VIDEO FRA PROJEKTET HER: