Langt fra Borgen

Videostill: DR1 – Langt fra Borgen

Igår blev bedstemor pakket ud af kufferten igen. Denne gang på DR1’s program Langt fra Borgen, hvor hun fik besøg i køkkenet af de to politikere Alex Ahrendtsen (Dansk Folkeparti) og Rasmus Nordqvist (Alternativet), der kom for at diskutere kunststøtte over en kop kaffe og en bid blommetærte. Bedstemor var så grove imponeret over at få så fine gæster, men var ellers ikke videre interesseret i de politiske diskurser. Det burde hun dog, for uden den, havde vi ikke haft mulighed for, på hendes og egne vegne, at invitere så mange gæster på kaffe og teater ved køkkenbordene rundt om i hele landet. Så det sætter vi naturligvis rigtig meget pris på.

Hvis man vil se hvordan Alex og Rasmus klarer sig som dukkespillere, kan udsendelsen stadig ses her.

PROGRAMINFO

Hvert år giver Staten godt en halv milliard kroner til produktion af skulpturer, malerier, skuespil, musik og andre kunstformer gennem Statens Kunstfond.
Men hvem skal have del i støttekronerne? Skal det primært være den kunst, som er svær at forstå og giver modtageren stof til eftertanke – eller bør det være den kunst, som borgerne selv ønsker?
Ask Rostrup tager to politikere med ud, hvor kunsten dagligt møder borgerne, og så skal de overvære et dukkespil, som får støtte fra kunstfonden. Dagen påvirker deres syn på, hvordan kunststøtten bliver fordelt.

Medvirkede: Alex Ahrendtsen (Dansk Folkeparti), Rasmus Nordqvist (Alternativet)
Vært: Ask Rostrup.
Gæster: Annika Barkan, Helle Fuglsang, Poul Storm

Varighed: 25 minutter
Kan ses indtil: 31. januar 2018
Program sendt: DR1, 1. juni 2017
Produktion: DANMARK, 2017

Link til udsendelsen: https://www.dr.dk/tv/se/langt-fra-borgen/langt-fra-borgen-tv/langt-fra-borgen-er-den-statsstoettede-kunst-blevet-for-elitaer

Gem

Gem

Gem

Gem

Save

Save

Gem