Back to Top

Gashjertet_cph_stage

ER DET MULIGT AT OPFINDE EN NY VERDEN, ET NYT HÅB, VED AT KASTE SIG UD I MENINGSLØSHEDEN?

Gashjertet – ”Le Cœur à gaz” – er en berømt og berygtet tekst af dadaisten Tristan Tzara, skrevet i 1921, mellem to verdenskrige. En absurd parodi på de teatralske konventioner og et opgør med det borgerlige samfunds hykleriske facade – et meningsløst indspark i en verden uden mening. 100 år senere, i vores version, leder vi – i desperation og vild legelyst – efter en revolution uden blod, i det reneste håb om en ny verden. Gashjertet iscenesættes som billedteater og papirdada, med udgangspunkt i det traditionelle “Ej blot til lyst” modelteater. Publikum er tæt på, når vi tager dadaisternes uforskammethed død-seriøst og kaster os ud i papirhavets absurditeter.
I Dada er alle præsidenter!!!

Gashjertet har dansk urpremiere på Warehouse9 under teaterfestivalen CPH Stage 2019 og spiller d. 24. maj – 1. juni. Der er plads til 25 publikummer. Køb billetter!

I forbindelse med premieren udgives Tristan Tzara’s stykke for første gang på dansk i samarbejde med Det Poetiske Bureau.

Find forestillingen på scenen.dk

 

Medvirkende: 

Oversætter af ”Le Cœur à Gaz” fra fransk: Kenn Mouritzen

Idé og iscenesættelse: Anette Asp Christensen

Medvirkende på scenen: Birgitte Prins, Daniel Norback og Anette Asp Christensen

Scenografi: Seimi Nørregaard

Lyddesign: Rune Søchting

Lysdesign: Maria Pi Houmann

Dramaturg: Line Paulsen

Konsulent  og dramaturgiske samtaler: Jette Lund

Grafiker: Nete Banke, Imperiet

Støttet af: Statens Kunstfonds Litteraturudvalg og Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Københavns Scenekunstudvalg samt Knud Højgaards Fond