804A4729 TST 23

DAGSRESTER FRA VIRKELIGHEDENS DRØM OM EN MENINGSFULD VERDEN

Velkommen til en omgang poetisk papirteater, når WunderVerk fortolker den næsten 100 år gamle dadaistiske tekst, GASHJERTET (Le Cœur à gaz) af Tristan Tzara, en af de “store” i den franske, dadaistiske bevægelse. Teksten er fra 1921 og blev til i en tid, hvor hele Verden – som man troede at kende den – var i oprør efter og under hidtil ukendte krige og revolutioner. Stykket er en absurd parodi på de teatralske konventioner og et opgør med det borgerlige samfunds hykleriske facade – et meningsløst indspark i en verden uden mening. 100 år senere, i vores version, leder vi – med vild legelyst – efter en revolution uden blod, i det reneste håb om en ny verden. I Dada er alle præsidenter!!

"Velgørende ambitiøst"
Politiken
Maj 2019


Find forestillingen på Scenen.dk ved at følge linket her:

Forestillingen er refusionsgodkendt og godkendt i Garantiordningen for sæson 2019/20 og 20/21. Læs mere om Garantiordningen her:

"Der blev leveret et legende univers og der blev lavet rigeligt med gas"
Kulturformidleren.dk
Maj 2019

OM FORESTILLINGEN


GASHJERTET opføres for første gang på dansk i en eksklusiv, salonfähig iscenesættelse med plads til kun 25 publikummer. I tråd med Tzaras og Dadas uforskammede respektløshed iscenesættes forestillingen med udgangspunkt i det traditionelle “Ej blot til lyst” modelteater, som er en kopi af Det Kongelige Teaters gamle scene.

Forestillingen havde dansk urpremiere på Warehouse9 under teaterfestivalen CPH Stage, maj 2019 og blev udpeget som et årets Highlights. GASHJERTET blev til lejligheden oversat og er nu også på gaden i bogform i serien Bureauets Lommebibliotek. Udgivelsen er blevet til i samarbejde med Det Poetiske Bureau.


For pressebilleder og PR-materiale se her

Se TRAILER nedenfor

Støttet af: Statens Kunstfonds Litteraturudvalg og Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Københavns Scenekunstudvalg samt Knud Højgaards Fond


MEDVIRKENDE

Oversætter af ”Le Cœur à Gaz” fra fransk: Kenn Mouritzen

Idé og iscenesættelse: Anette Asp Christensen

Medvirkende på scenen: Birgitte Prins, Daniel Norback og Anette Asp Christensen

Scenografi: Seimi Nørregaard

Lyddesign: Rune Søchting

Lysdesign: Maria Pi Houmann

Dramaturg: Line Paulsen

Konsulent og dramaturgiske samtaler: Jette Lund

Grafiker: Nete Banke, Imperiet

         Trailer og videodokumentation:         

Anne Birgitte Borcher Petersen